The New Builders workshop

Vooraf aan het jaarlijkse congres van The New Builders, 5 juni in het AFAS Theater in Leusden, heeft Maarten van der Boon een introductieworkshop met de LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) methode verzorgt. Drie deelnemers blikken terug en geven hun reactie.

Marinus Gardenier – Ik was al lang benieuwd naar de inzet van LSP ten aanzien van begrip van onze omgeving en onszelf. Dit was dan ook een prima gelegenheid voor een korte kennismaking met deze methode. Voorafgaand aan de workshop heb ik de site van LSP bekeken. Ondermeer las ik dat: “je in een uur spelen, meer van een persoon (en jezelf) kunt leren dan in een levenslang praten”. Mooi verwoordt. Indrukwekkend om te ervaren hoe de methode kan worden ingezet voor innovatie en experiment. Je wordt als vanzelf in beweging gezet en ziet dat ook bij de anderen om je heen gebeuren, wat automatisch leidt tot verbinding en vertrouwen.

Fijn ook om het enthousiasme bij Maarten te zien om de methode op deze wijze te kunnen inzetten en met ons te delen. Het is hartverwarmend om te kunnen ervaren dat door het gebruik van LSP mensen ‘loskomen’. Hierdoor ontstaat een ongekende energie en ruimte. LSP is een prima middel om de menswaardigheid en de innovatie binnen de bouwsector te vergroten. Het sluit naadloos aan bij de missie van The New Builders.

Arthur van der Lee – Ik vond de workshop leuk om te doen (met Lego spelen!). Daarnaast vind ik dit een goede manier om weer andere nieuwe builders te ontmoeten. Nou was deze workshop ook enigszins psychologisch, dus kregen we van een ieder gelijk al een persoonlijke indruk. Enfin, positief dus.

Erik Waanders – Een eye-opener. Dit is een zeer prettige, krachtige en snelle methode om samen snel resultaten te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.