Terugzien en vooruitkijken
De kerstdagen liggen weer achter ons. Nog even en dan slaat de klok de overgang naar een nieuw jaar. Een mooi moment om deze blog te schrijven. In enkel grove stappen terugzien op 2019 en vooruitkijken naar 2020.

Nieuwe keuzes maken
Met de nodige motivatie en toewijding ben ik 2019 verdergegaan met Novitek. Mooie projecten en opdrachten mogen doen voor Parker Hannifin, CTS IT, stichting KIEN, Techniek Nederland, OTIB, Brainport Smart District, Health Tech Yard, Solar Nederland, Conview Care, Henk & Fred, InstallateursZaken en nog vele andere opdrachtgevers. Toch knaagde het bij mij. Alhoewel ik veel energie kreeg uit het werk, miste ik iets. Dat gevoel van missen werd steeds sterker, ik kon het niet negeren en ben op zelfonderzoek gegaan. Na een periode van reflectie en verschillende gesprekken, werd het antwoord mij duidelijk. Ik miste collega’s. Een team waarmee ik kon sparren, ontwikkelen en samen kon werken aan resultaat. Deze duidelijkheid gaf mij rust en de ruimte om keuzes te maken naar de toekomst. En die keuze kwam al heel snel, alsof het zo moest zijn.

Het vinden van de juiste balans
Via een relatie kreeg ik namelijk een vacature toegespeeld. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) was op zoek naar een docent Business & IT. Het gezochte profiel prikkelde mij meteen. Het voelde gewoon goed. Ik besloot dan ook te reageren. De rest is geschiedenis: vanaf augustus dit jaar werk ik drie dagen per week als docent aan de CHE. En hoe gaaf is het wanneer je datgene wat je ten diepste graag doet, namelijk helpen, zo kan invullen. Jonge(re) mensen in hun professionele ontwikkeling mogen bijstaan. De maanden erna zijn voorbij gevlogen. Iedere dag ervaar ik als een feestje. Je geeft én ontvangt. Het gaf en geeft mij persoonlijk rust en een juiste balans in mijn activiteiten.

Samenwerken doet versterken
Ook kijk ik terug naar mooie samenwerkingen die instonden via communities en met relaties. Zo ben ik actief binnen The New Builders. Als moderator van een regiogroep (wees welkom) en als expert in de academy. De relaties die ontstaan wanneer je samen vanuit een gedeelde visie gaat voor een ‘beweging’, gaan net iets dieper dan alleen maar de business. En dat is wat mij steeds motiveerde actief te zijn binnen TNB. Ik heb mooie herinneringen aan persoonlijke en leerzame gespreken met andere new builders.

Het jaar 2019 bracht ook een nauwere samenwerking met Willem de Vries van STEM Industrial Marketing Centre. Wat in januari begon met de vraag ‘kun je mij helpen in de opleiding Business Development en Marketing?’, eindigde in november met de bekendmaking van mijn associate partnerschap binnen STEM Imc. Samen met Willem de schouders zetten onder de waardevolle rol van marketing in het technische b2b bedrijf. Kennis en kunde over marketing en alles wat daar omheen hangt overbrengen aan Professionals in de maakindustrie en bouw- en installatiesector.

Tot slot: de LEGO® blijft De lezer die mij kent, vraagt zich misschien af: “Maar waar is de LEGO-man in je gebleven?” Nou, zeker niet weg. Ik blijf LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) één van de krachtigste methodieken vinden om serieuze vraagstukken te beantwoorden. Afgelopen jaar weer diverse workshops mogen verzorgen. Workshops om vragen rond strategie, teams, business en innovatie vanuit een betrokkenheid beantwoord te krijgen. Door het geven van inzicht(en) en bewustwording aan de hand van de bekende LEGO® steentjes. Het komend jaar ga ik LSP verder concretiseren vanuit BRICKS-2-RESULT. Januari start direct goed met een certificeringtraining voor toegepaste LSP in de Design Thinking Methode.

In vertrouwen naar 2020
Voordat je het goed en wel in de gaten hebt, vliegt een jaar voorbij en ligt er een nieuw jaar voor. Wat gaat dat jaar brengen, wat is de toekomst? Ik heb geen glazen bol, maar wel vertrouwen. Prive staat er in februari een verhuizing op de rol. Een nieuwe fase in ons gezinsleven breekt aan. Zakelijk ga ik door op mijn ingeslagen pad om vanuit Novitek, STEM Imc en de CHE: verbindingen te maken tussen theorie en praktijk, bij te dragen aan kennisoverdracht en vanuit visie en met passie (nieuwe) inzichten en bewustwording te creëren. Alles gericht om andere en mijzelf in beweging te brengen én te houden. Want, door in beweging te zijn, kom je verder. De toekomst? De toekomst is nu!

Ik wens een ieder een energiek, innovatief, succesvol maar bovenal gezond 2020 toe!

Maarten van der Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.