LEGO SERIOUS PLAYAls kleine jongen heb ik er uren mee gespeeld: LEGO®. Herkent u het? Alle creativiteit en fantasie kwam los, de mooiste bouwwerken ontstonden door mijn handen en 1001 steentjes. Het was nooit in mij opgekomen dat juist dit ‘speelgoed’ nu via een ‘serious play setting’ mij en vele andere elke dag weer verder helpt in ontwikkelvragen.

De kracht van 3D
LEGO SERIOUS PLAY is een methode voor bijvoorbeeld strategie- en visieontwikkeling, teamvorming het opzetten van plannen of het inzicht krijgen in innovatie. De kracht van LEGO SERIOUS PLAY is 100% deelname van iedereen aan de tafel. Iedere deelnemer in een workshop is in staat om zijn of haar kennis en mening in te brengen. En dat met behulp van de bekende Deense bouwsteentjes waarmee ideeën in 3D worden uitgebouwd. Elke workshop is opgebouwd uit vier basiselementen:

  1. Een duidelijke vraag;
  2. Het bouwen van het antwoord;
  3. Het onderling delen van het verhaal;
  4. Het reflecteren op wat je gehoord hebt.

LEGO SERIOUS PLAY is een door de wetenschap onderbouwde, bewezen en zeer effectieve methode. Een facilitator helpt daar waar nodig de deelnemers.

Een workshop faciliteren 
Heeft u een vragen rond strategie-, team- of planvormingen? Zoekt u een manier om adequaat tot gedragen antwoorden te komen en dat ook nog op een hele toegankelijke manier? Als gecertificeerd LEGO SERIOUS PLAY facilitator help ik u graag. Neem contact met mij op om de mogelijkheden door te spreken.