Iemand kocht eens een nieuwe auto. Vooraf had hij een wensenlijst gemaakt. Het moest een witte driedeursauto worden, maximaal 2 meter groot, 18 kilometer op 1 liter brandstof en in een standaard uitvoering. Bij verschillende autobedrijven had hij aanbiedingen opgevraagd. Hij gunde de levering bij een dealer 50 km vanaf zijn woonplaats die was het goedkoopst met een Fiat 500. Levertijd: vijf weken.

In de eerste week vond de koper drie deuren toch niet handig. Hij veranderde het naar vijf deuren.
In de tweede week bedacht de man dat een auto van 2 meter toch erg klein was. Hij liet het veranderen naar 5 meter.
In de derde week voegde de man navigatie, leren bekleding en allerlei andere slimme snufjes aan de auto toe. De motor werd vervangen naar een krachtigere uitvoering.
In de vierde week besloot de man dat voor op de motorkap een ster geplaatst moest worden. Want, zo meende hij, dit verfraaide de auto aanzienlijk.
In de vijfde week vond hij wit toch te besmettelijk. Hij veranderde de kleur naar parelblauw.

In week zes belde hij de dealer met de vraag waar zijn auto bleef. De dealer legde hem netjes uit dat alle wijzigingen voor een vertraging van een week zorgde. Na een week ongeduld was het dan zover: de sleuteloverdracht.

Kort daarna viel de factuur op de mat. Daarop stond: ‘Levering Fiat 500 in uitvoering Mercedes CLS’. De man protesteerde bij de dealer die hem aanhoorde. “Meneer”, zij hij uiteindelijk, “ik heb u geleverd waarom u heeft gevraagd”. De koper reageerde direct: “Alleen met factuurprijs, anderhalf keer hoger dan wanneer ik direct de Mercedes CLS had gekocht”. De dealer knikte instemmend: “U kocht een Fiat 500 en paste deze gedurende de levertijd aan naar een Mercedes CLS. Waarom heeft u die dan niet direct gekocht?”

De moraal
Menig domoticabestek geeft een technische opsomming en mist de functionele vraag. Een domoticaspecialist helpt u graag om uw persoonlijke wensen ‘scherp’ te krijgen. Gewoon doen!

One thought on “Het verhaal over de auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.