Een ‘life-time learning’ – Overleven in de installatiebranche

Opnieuw een prikkelende rondvraag in InstallatieJournaal, editie februari 2017. Een persoonlijke vraag dit keer: “Hoe houdt u uw vakkennis op peil?”. Opnieuw kan ik het niet laten een reactie te geven. Want het mag iedereen wel duidelijk zijn dat onze sector aan het veranderen is. Drastisch. En dat dit ook effect heeft op de benodigde kennis en kennisontwikkeling, staat voor mij als een paal boven water.

Geen van de reactiegevers zegt dat hij niet aan kennisvergaring doet. En dat doet mij goed. Toch kriebelt het. Waarom? Omdat ik eigenlijk in de antwoorden een rode draad ontdek. Eén die ik eerder ook in de TechBarometer – een onderzoek door ROVC (2016) – aantrof. Het heeft er de schijn van dat een deel van de sector een beetje blijft ‘hangen’ in het bijscholen in de laatste norm- of productkennis. En het lezen van de vakbladen. Natuurlijk is met beiden zeker niets mis. Blijven doen, zou ik adviseren. Maar is dat voldoende? Ik denk het niet.

Lees dit artikel verder op mijn LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.