De wereld veranderd, onze installatiemarkt veranderd. De installateur wordt steeds meer een ICT dienstverlener. Er is een transformatie gaande.

Digitale transformatie in de installatiebranche
Over dit thema heb ik tijdens de Elektro 2019 beurs in Nieuwegein gesproken. Elke dag een korte presentatie waarin ik de bezoekers meenam in de veranderende wereld en hoe deze veranderingen het installatiebedrijf en diens business raken.

Ervoor gaan…
De eerste twee dagen heb ik de presentatie gegeven in het Vestzaktheater. Op de derde dag de stoute schoenen aangedaan en het hoofdpodium opgegaan. Iedereen om het podium heen kon meelezen en – op verzoek – via een headset meeluisteren. Leuk dat de organisatie aan dit experiment wilde meewerken. O ja, ik mocht rekenen op goed luisterend en reagerend publiek. En daardoor werd de inhoud van mijn boodschap over de digitale transformatie in onze sector mooi aangescherpt.

“Denkt u dat de stikstofcrisis u gaat raken?”

Stikstofcirsis
Elke presentatieronde startte ik richting de aanwezigen met een vraag van totaal andere orde: “Denkt u dat de stikstofcrisis u gaat raken?” Opvallend genoeg gingen er maar weinig handen omhoog. Uit de gesprekken erna constateer ik dat vele installateurs nog veel in de korte termijn bezig zijn. De agenda’s zitten vol, het werk klotst tegen de plinten op. Hoezo stikstofcrisis? Hoezo nu al rekening houden met een (zichtbaar) gap in de werkvoorraad in de keten? Werk zat! Afijn: een gewaarschuwd mens telt voor twee denk ik dan maar. Binnenkort volgt een column/blog hierover in de november editie van het magazine Installateurs Zaken.

In actie tijdens de beurs Elektro 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.