Elk gezond bedrijf kijkt vooruit. Is bezig met een scala aan vraagstukken in het heden, nabije of verdere toekomst. Denk hierbij aan knel- of verbeterpunten, de organisatiestrategie of over de innovatiekracht. Of vraagstukken van een totaal andere aard. Bijvoorbeeld rond de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers of teams.

Wat deze vraagstukken onderling gemeen hebben, is dat er uren over gepraat, vergaderd en gerapporteerd kan worden. Al in 2013 blijkt uit onderzoek van Robert Half dat de productiviteit van werknemers enorm lijdt onder vele vergaderuren en de alsmaar stijgende e-mail. Iets wat anno 2018 er niet minder op geworden is. Kan het anders, beter maar bovenal: leuker en met meer blijvend resultaat? JA! Met LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP). Een internationale methode, die organisaties helpt bij vraagstukken op het gebied van (verander)management, strategie, reorganisatie, communicatie, samenwerking en innovatie.


Elkaar boeien, motiveren en binden met LEGO is ontwapenend


De associatie bij LEGO is steevast: ‘Dat is toch speelgoed voor kinderen?’ Dat klopt, maar de overbekende gekleurde Deense steentjes zijn inmiddels via LSP ook uitstekend bedrijfsmatig te gebruiken. Hoe het werkt? Het draait bij LSP om het visualiseren van ideeën, situaties of ontwikkelplannen met behulp van LEGO. De laagdrempeligheid van deze methode zorgt ervoor dat deelnemers hun onderbewuste gaan aanspreken. Uw medewerkers gaan op een speelse wijze elkaar informatie delen. Dat doen een ieder onderling in verhaalvorm over alleen datgene wat ze zelf gebouwd hebben en wat de ander dus kan zien. Zo wordt ons natuurlijke 3D-beelddenken vertaald naar heldere verhalen met 3D-ondersteuning vanuit het bouwwerkje. Het bijkomende voordeel: dat wat gedeeld wordt, blijft ongekend lang ‘hangen’ in het collectieve geheugen.

Elkaar boeien, motiveren en binden met LEGO is ontwapenend. LEGO verbindt zo hoofd en handen. Het geeft vorm en inhoud aan ieders verbeelding. Het verbindt elkaars kijk op onderwerpen. Het verbindt elkaar. Zo geeft de kracht van 3D zichtbaar resultaat!

(column: Installateurs Zaken, editie december 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.