Leertouwer organiseert een inspiratiemiddag rond zelfstandig wonen.

De zorg heeft te maken met complexe economische en maatschappelijke vraagstukken. In het beantwoorden hiervan levert technologie een belangrijke bijdrage. Een sprekend voorbeeld is het vraagstuk vergrijzing in relatie tot het langer zelfstandig thuis wonen. Tijdens een inspiratiemiddag op vrijdag 7 juni 2013 deel ik samen met collega Jasper Coppers (themaspecialist Zorg & Technologie) de visie van Leertouwer, de initiatiefnemer van deze bijeenkomst. De inspiratiemiddag vindt plaats bij Technologie Thuis NU! in Woerden.

Woonplezier is van iedereen
Iedereen wil plezierig wonen. Ook wanneer je gehinderd bent door een beperking of wanneer je  ouder wordt. Zelfredzaamheid is hierin het toverwoord. Maar eigenlijk gaat het gewoon om comfortabel leven. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Woontechniek helpt in het thuis (blijven) wonen. Maar wat kan er dan? Technologie Thuis Nu! is een uniek project van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB). Via een levensechte miniwoonwijk ziet en ervaart u de mogelijkheden om langer, veilig en comfortabel thuis te blijven wonen.

Maak in ‘real life’ kennis met de mogelijkheden van technologische innovaties.
Vier modelwoningen zijn afgestemd om zorgbehoevenden en ouderen op comfortabele, vertrouwde en veilige manier zelfstandig te laten wonen. De woningen verschillen. Zo is er één gericht op dementerenden en een ander voor mensen met slecht zicht of een mobiliteitsbeperking.

Van harte welkom!
Een inspiratiemiddag vol interactie over wat u en ons bezighoud. Dat is wat ik u toezeg. Graag ontmoet ik ook u op 7 juni. Omdat het aantal plaatsen beperkt is vraag ik u om zich aan te melden via de website van Leertouwer.

3 thoughts on “7 juni: inspiratiemiddag zorg en technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.