13 oktober 2015

Het 6e zintuig: technologie
Keynote “Taal in Bedrijf 2015”

Mens en techniek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons 6e zintuig wordt (of is?) technologie. Ik breng vier grote technologische ontwikkelingen in verband met domotica en de komst van adaptieve omgevingen. Welke toekomst zie ik dan voor taal- en spraaktechnologie (TST)? En wat betekent dit voor jong en oud?

Tijd: dinsdag 13 oktober 2015, 10:00 – 16:30 uur (keynote: 10:45 – 11:05 uur)

Locatie: Koninklijke Vlaamse Academie Van België Voor Wetenschappen en Kunsten, Paleis der Academiën – Hertogsstraat 1 – 1000 Brussel

Organisator: Taalunie

Karakter: open – informatie / aanmelden

>Klik hier voor volledige agenda.<
 

Over Taal in Bedrijf

Taal in Bedrijf is hét Vlaams-Nederlandse evenement op het gebied van taal- en spraaktechnologie (TST). De editie van dit jaar staat in het teken van de mogelijkheden van TST voor maatschappelijke participatie van mensen met een beperking, ouderen en leerders van het Nederlands. Taal in Bedrijf 2015 wordt een interactief evenement waarop bedrijven, onderzoekers en organisaties die actief zijn met TST in contact worden gebracht met maatschappelijke belanghebbenden die actief zijn voor de drie genoemde doelgroepen. Het doel is samen nieuwe ideeën en oplossingen te genereren. U bent van harte welkom bij dit GRATIS evenement!

Programma
Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal keynotesprekers en een pitchronde van bedrijven, organisaties en onderzoekers die actief zijn met TST. Na de middag vinden parallelle workshopsessies plaats waarin verder wordt nagedacht over TST-oplossingen voor concrete vragen uit de doelgroepen. Tijdens een afsluitende plenaire sessie worden alle ideeën die tijdens de workshopsessies zijn ontstaan, teruggekoppeld naar alle deelnamers aan het evenement. Voor het beste idee heeft NOTaS, de Nederlandse Organisatie voor Taal- en Spraaktechnologie, een stimuleringsprijs van € 2.500,- in het vooruitzicht gesteld. Deze prijs zal na het evenement zelf worden toegekend.

Netwerkmogelijkheden
U heeft gedurende de dag volop mogelijkheden om te netwerken en u te verdiepen in de mogelijkheden van taal- en spraaktechnologie voor uw bedrijf, organisatie of onderzoeksinstelling.

U bent van harte welkom!
Lees hier meer informatie. De dag is geheel gratis, inclusief catering. Wij hopen van harte u welkom te mogen heten!

(bron: Taalunie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.